Директорът на Здравната каса в Бургас д-р Стефко Георгиев е уволнен от длъжност, научи Флагман.Бг. Причината засега не е известна. Заповедта за прекратяване на трудово-правното му отношение с НЗОК е подписана днес от управителя й д-р Дечо Дечев и е по взаимно съгласие, съобщава "Флагман".

Наскоро болниците в града подписваха с касата новите си договори. Не е изключено по време на този изключително важен процес да е избухнал конфликт.

Д-р Георгиев оглави раздаващото милиони учреждение в началото на 2018 година. Той спечели конкурса за този пост, обявен от НЗОК. Мандатът е четири години, което означава, че д-р Георгиев би трябвало да остане на поста до 2022 г. Той е специалист по очни болести и е от Варна.

Миналия месец в Бургас избухна скандал, след като лекар обяви, че е бил принуден от болницата, в която работи, да надписва извършени дейности, за да може да се връчва по-тлъста фактура на Здравната каса за осребряване. След като огласи този случай, лекарят бе принуден да се изсели от България.