Студът взе първа жертва и в Русенско. 72-годишна жена в село Щръклево е починала, по време на транспортирането й по заснежените пътища до Русе и не успяла да стигне до болницата, пише в. "24 часа".

Смъртта й най-вероятно от инфаркт, обясни Бурджиев. Пътят Русе - Бяла беше пуснат в 19 часа в петък, но само за леки автомобили и автобуси. Любопитен епизад от петъчната стихия разказа областният управител на Русе Стефко Бурджиев. 48-годишен адвокат от дунавския град пътувал към дома. Заради затворените пътища обаче, автобусът му бил блокиран да чака край Бяла.

 
Човекът не издържал, скочил от возилото и поел пеша към дома в преспите и виелицата. За щастие, след подаден сигнал, мъжът бил открит край близкия град Борово съвсем премръзнал. Снеговалежът в Русенско спря и обстановката бавно и постепенно се нормализира, заяви областният управител Стефко Бурджиев.

Все още се ремонтират последните два от изключилите 52 далекопровода в региона, които вероятно ще бъдат оправени до обяд. Общинската пътна мрежа е почистена изцяло, пробити са и репубиканските пътища в Русенско. „Очакваме координация с АПИ, за да ги разрешим.
Ние сме оправили нещата в нашата област, но не знаем каква е ситуацията например в Разградско и Силистра, няма смисъл да пускаме шофьорите да стигат по нашия път само до Цар Калоян, или Нова Черна, например”, обясни Бурджиев. Само две села – Хотанца и Мечка, са все още без ток в Русенско. Очаква се до обяд проблемът да бъде отстранен.