В Бургас се е активирала група от ромски произход, която дебне водачи и ги вкарва в големи неприятности. Това алармират притеснени бургазлии и апелират шофьорите да бъдат особено внимателни. 

За жертви циганите избирали по-уязвими водачи – предимно жени или възрастни хора. Скачали върху автомобила, обикновено странично и започвали да крещят, че били ударени. 

„След като получат нужното обществено внимание, казват, че са добре и подканят хората да си вървят. Неприятностите обаче започват след това. Обаждат се на тел. 112, предоставят данните на автомобила и безцеремонно лъжат, че са били блъснати, а шофьорът е избягал“, пише бургазлия, цитиран от Флагман.бг.

Предполага се, че щом си напуснал местопроизшествието, си употребил алкохол и застрахователите не носят отговорност. Ромите, въпреки че не са образовани, много добре си знаят правата, всеки детайл от схемата е измислен много внимателно. 

„Внимавайте и се пазете! Ако имате възможност монтирайте си видеорегистратор и му включете записа на звук, иначе няма как да докажете, че сте изрядни“, апелират още хората, станали свидетели на подлата циганска схема.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!