Водолази с лодки издирват изчезналия Янек Миланов от Дупница в язовир Дяково, съобщава struma.bg. БЛИЦ припомня, че дупничанинът е в незивестност от 18 денонощия.


Братът на Янек, изчезнал след свада с гард №1 на Братя Галеви, разтърси България с това ВИДЕО


Снимка: struma.bg

Междувременно Окръжна прокуратура – Кюстендил образува досъдебно производство за отвличане по случая с Янек Миланов.

Наблюдаващ прокурор е Бойко Калфин от Окръжна прокуратура – Кюстендил, но той не желае да коментира случая, докато не се съберат достатъчно доказателства.

Янек изчезнал мистериозно и най-вероятно е убит заради фаталната красавица Петя

“Образувано е досъдебно производство за отвличане 9 дни след случилото се. Тогава са предоставени данни от разследващите органи в Окръжна прокуртура – Кюстендил”, заяви говорителят на Окръжна прокуратура прокурор Мариана Сираков.

Източници, близки до полицията, съобщиха,че джипът на спрягания за съпричастен с изчезването на гастарбайтера Васил Капланов -Каплата е иззет още първите дни на разследването и е оставен на отговорно пазене в двора на РУ – Дупница за извършване на криминалистична експертиза.

Убит е и заровен някъде! Съседи се тревожат за Янек, изчезнал след свада с гард №1 на Братя Галеви

Миналата седмица е правен и повторен обиск в апартамента на Васил Капланов. Той е викан и на разпит в полицията в Дупница.

Съпричастността на Васил Капланов към изчезването на Янек Миланов се базира на показания на съседи в блока, които твърдят пред разследващите, че във вечерта на изчезването му /31 юли 2020 г./ Янек е пристигнал отнякъде с лекия си автомобил, хвърлил ключовете на масата, където са седели съседите пред блока, и им казал, че отива на среща с Капланов, и не се върнал. Не е ясно дали наистина се е качил в джипа на Каплата и ако е, дали насила, или доброволно.

Камерите на общината са засекли джипа на Васил Капланов да излиза от града по посока Крайници. В него са били двама, но не е доказано, че вторият е Янек Миланов, тъй като лицето на спътника на Каплата не се виждало ясно.

Криминалсти от Дупница два дни изземаха записи от видеокамери в селата Краници и Червен бряг. На част от тях се вижда джипът на Васил Капланов, който обикаля посред нощ по улиците, но по-нататък следите му се губят.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!