След тайно парти в гората край Варна се губят следите на 28-годишния мъж Иван Йорданов. Издирването му продължава и днес, съобщи bTV в сутрешния си блок.

Около 150 души се събират в бившето военно поделение край село Любен Каравелово на импровизирано парти, договорено в социалните мрежи. В района е издигната сцена и се забавляват със силна музика.

Минувач вижда спрял автобус и се обажда на 112. Сигналът е предаден в община Аксаково, а оттам на кмета на село Любен Каравелово. Докладвано е и на полицията.

Оказва се, че в ОД МВР – Варна разбират за сбирката чак в неделя вечерта, когато бащата на изчезналия мъж се обажда да търси помощ в издирването му.

Синът му Иван Йорданов е пращал и локация на близките си къде се намира, но след това следите му се губят.

Кметът на селото Иван Димитров разказа, че е видял палатки и коли в района на поделението. Питал е и двама младежи какво се случва, а те са му отговорили, че са на парти.

Местните пък разказаха, че и миналата година се е чувала силна музика от района.

От полицията заявиха, че партито е било нерегламентирано:„Това го научихме от медиите, че е имало такова обаждане. Полицията не е уведомена за мероприятието, мероприятието е нерегламентирано", каза гл. инсп. Пламен Големанов – нач. Сектор "Издирване", ОД МВР – Варна.

Той поясни, че са проведени разговори с хора, присъствали на това парти.

От полицията молят, ако хора са качвали на стоп Иван, да се обадят на телефон 112.