Рецепта: Най-бързият и вкусен тиквеник за Бъдни вечер!

Наясно сме с това, че традиционният сладкиш не е сложен за приготвяне, но въпреки това си има своите особености, с които трябва да се съобразим

Ако ви се похапва вкусен и ароматен тиквеник за Бъдни вечер, тази рецепта със сигурност ще ви очарова. Наясно сме с това, че традиционният сладкиш не е сложен за приготвяне, но въпреки това си има своите особености, с които трябва да се съобразим.

Вкусен тиквеник само за 30 минути

Продукти за тиквеника:

• тиква - 500 г;

• кори за баница - 1 пакет фини (500 г);

• олио - 100 мл;

• канела - 1 с.л.;

• мед - 200 г; • грис - 5 с.л.;

• орехи - 3/4 ч.ч. счукани;

• газирана вода - 100 мл;

• пудра захар - за поръсване.

Начин на приготвяне:

Тиквата се обелва и след това се настъргва на едро ренде. В отделен съд се смесват грис, мед, канела и натрошени орехи. Взимат се три кори, поливат се с олио и върху тях се подрежда от тиквената плънка. Навиват се на руло. По същия начин се процедира и с останалите продукти.

Тръпката е навсякъде с efbet.com

Рулцата се подреждат в голяма тава и след това се поръсват с малко олио. Може предварително да ги нарежете на малки парченца или след изпичането им, сами преценете. Тиквеникът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса. Когато хване златист загар, може да го извадите от фурната. Веднага след това се пръска с газирана вода и се покрива с памучна кърпа.

Оставя се така за няколко минути. Когато се охлади, се поръсва обилно с пудра захар. Този тиквеник е божествено вкусен и си струва да му се насладите.

Задължително го пригответе за Бъдни вечер.

Да ви е сладко!
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук