Около 200 митничари крадат за политически партии и никой не може да го докаже, заяви бившият директор на Агенция „Митници” Емил Димитров, известен като Ревизоро по Нова Телевизия.

От митниците се финансират и политически партии, категоричен беше Димитров,  но отказа да посочи подробности, защото досега няма доказателства за нито един такъв случай. Парите не се носят с торби в централите на партиите, уточни той.
Според него не е възможна версията митничарят Георги Георгиев – Пурата  да е бил  някъде в гората десет дни. Не мога да повярвам на версията, която лансира вчера Пурата, просто е нелогична, заяви Ревизоро. Той добави, че е  напълно възможно Пурата да е бил отвлечен или да е инсценирал отвличане. Първата хипотеза  е вероятна,  но сега въпросът е за кои други богати хора  се е  разприказвал, дали не е казал той като взема пари, след това на кои свои началници ги дава. Това е опасна схема, каза бившият шеф на митниците.  Според  него също толкова вероятно е да е дължал  много пари и да се е самоотвлякал, за да не върне средствата.  Това обаче не може да подейства и който и да е дал парите, явно пак си е поискал, коментира Ревизоро. Не всички хора  са богати в митниците, защото със заплата там не може да се трупа богатство. Има такива обаче, които имат пари,  защото се възползват  от служебното си място, 17 години е така и няма доказателства за престъпления,  заяви още той. /БЛИЦ