Шокиращ случай на насилие между деца в Перник. Действието се развива на детска площадка в  междублоковите пространства в пернишкия квартал Изток, съобщава zapernik.com.

Две момичета на около 12-13 -годишна възраст спорят. Едната е хванала за косата другата и я дърпа, удря с юмрук по тила й, пляска и шамари. Лицето на момичето е силно зачервено от едната страна. 

Други деца стоят отстрани, гледат сеира и снимат. Чуват се момчешки гласове: ритни я, ритни я!

Смеят се децата.

Детето зад кадър се опитва да покаже лицето на насилничката. Успява за кратко, защото докато тя е хванала и дърпа за косата безпомощното момиче,  с другата си ръка крие лицето си. Даже леко се усмихва. Очевидно това й носи удоволствие. Тя е герой в техните очи. Голям авторитет.

По откъслечни фрази може да се извади заключение, че спорът е за момче. Насилничката обвинява жертвата си, че някой й бил казал „курва“.

Жертвата: „Никога не съм казвала на никой, че Божката е сладък“ . 

– „Заклевам се, че нищо не съм казала на баба“

– „А сега нещо ще кажеш ли?“ – пита насилничката.

– „Нищо няма да кажа“ – отговаря жертвата.

По едно време насилничката оставя жертвата си, но момчето, което снима вика: „Това ли беше всичко? Дай още!“

Онази пак хваща момичето за косата и поглежда усмихнато в камерата. Отзад се чува: „Дай, Стефи!“. 

Филмът продължава като „Стефи“ се вживява, хваща с две ръце косата на момичето и започва да и набива коленца в корема.

„Добре де, разбрах“ – казва жертвата. Момичето не напада, не прави опит да се съпротивлява, просто чака всичко да отмине и да си тръгне.

Гаврата продължава още малко, последно дърпане за косата. „Стефи“ си е изиграла сюжета, всички са доволни и пускат жертвата да се отдалечи.