Аз съм израснал в картофения пояс на София - на Горнобанския път, тогава беше почти извън града. Това каза в The Career Show Podcast банкерът и финансист Левон Хампарцумян.

Къщата ни беше по-близо до ТКЗС-то в Горна Баня, отколкото до Руски паметник, уточни той, пише Пловдив 24.

"Израснах с царевични ниви около нас, крави, овце пасат, имаше бой между 2 махали с предизвикателства. Никога не сме стигали до крайности. Имам брат, който е 9 години по-малък от мен.

Баща ми и майка ми са инженер-химици, баща ми беше завършил Американския колеж и заради това много не го обичаха комунистите. Дядо ми имаше парфюмериен бизнес, той е имал апартаменти в центъра на НДК", разказа Хампарцумян. 

"Баща ми работеше в БАН, направил е първия български електромобил, с един Москвич се разкарваха и после направи първите литиеви батерии, които дори военните ги използваха", каза още той. 

"Нашите не вярваха, че ще съм достатъчно интелигентен. Не съм бил голям отличник в училище, имах в бележника по литература и български някакви скучни работи.

Имах забележка в бележника: "Лови мухи в час!". Родителите ми бяха така добри и да ми вземат частен учител по английски.

Когато беше време за море баща ми ми казваше: "Аз за учене мога да ти давам пари, но за морета и за такива неща, каквото си изкараш - това е", но това те научава да изкарваш пари", обясни банкерът.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук