Роднини, близки и приятели на убития Димитър Малинов от село Цалапица са блокирали в момента движението на ключов булевард до Панаира в Пловдив. Протестът е под надслов "Справедливост за Митко".

40 дни след убийството хората настояват да бъдат привлечени повече обвиняеми по случая, тъй като убиецът не е само един. 

Убиецът не е само един, няколко са. Лицето Борислав Динков първоначално трябва да бъде привлечен като обвиняем в това жестоко убийство, защото експертизата доказва, че Митко е бил жив именно в период от 30 минути до 60 минути, след като е бил натоварен в колата.

За което именно и близнака Борислав е помогнал. Това момче трябва да бъде привлечен като обвиняем в убийството, а на по-следващ етап също и неговия брат и техните родители, каза за БНТ братовчедката на убития Марина Малинова.

Другото ни искане е директорът на Пловдивската Дирекция на полицията господин Георги Чергов, да дойде и да даде обяснение на какъв етап е разследването спрямо залавянето на Рангел в Германия, и най-вече ни интересува има ли изпратен екип оттук, който да работи на територията на Германия, допълни Марина.

Според последни данни в Германия се укрива именно сочения за основен извършител на убийството Рангел Бизюрев, припомни от мястото репортерът на БНТ.

Протестът продължава и кръстовището на Панаира ще остане затворено до 20 часа. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук