Дванадесети ден вече няма и следа от 49-годишния Ахмед Кичуков от доспатското село Бръщен, съобщава 24smolian.com. Мъжът излязъл рано сутринта от дома си на 30 юни и от тогава никой не го е виждал и чувал.
Сигналът за изчезването му бе подаден в полицията на 1 юли привечер и от тогава са организирани редица акции за издирването му в района, в които взеха участие десетки доброволци, горски служители, пожарникари и полицаи, но за съжаление те не дадоха резултат. Той е обявен и за международно издирване, тъй като една от версиите бе, че е възможно да се намира в Гърция.

„Последните данни, които бяхме получили за съжаление не бяха потвърдени, че вероятно се намира в Гърция. Освен по официалния ред, по който уведомихме полицията в Гърция, проведохме и телефонни разговори с тях, но не се потвърди, че е на тяхна територия", коментира началникът на полицията в Смолян старши комисар Николай Димов.

Според полицейския шеф, издирването продължава, макар че на този етап вече няма подобни мащабни акции, каквито са реализирани през изминалата седмица. „Продължаваме да го издирваме. Целият район около населеното място е претърсен. Периодично доброволци отново излизат да го търсят", добави старши комисар Димов. Другата версия, която се лансираше в началото на изчезването на мъжа, бе че е излязъл за гъби.

Според хора от Бръщен, всички лични документи на Ахмед са били в дома му. В него няма и мобилен телефон, по който да бъде засечен или да даде следа, допълниха от полицията.