Присъдите срещу мен са политически, защото станах неудобен на незаконната партия ДПС. Това заяви осъденият за парне на пари скандален бизнесмен от Кърджали Ерджан Рашид - Роко по бТВ тази сутрин.
По думите му той и семейството му не се занимават с незаконен бизнес, а в България няма истинско правосъдие. Жертва съм на политиците, а аз съм известен в целия свят, плащах големи данъци, правех бизнес, а сега не ми дават да работя, защото съм трето качество човек и им преча с това, че съм турчин с мюсюлманско вероизповедание, оплака се Роко.
Наблюдаващият последното дело на Роко от Хасковската окръжна прокуратура Даниела Славова заяви, че той има 14 присъди и е изтърпял наказанието си по всичките. Последната, която предвижда четири години затвор, ще влезе в сила, когато бъде потвърдена от по- горна инстанция, уточни тя.
Преди време Ерджан Рашид-Роко осъди България в Европейския съд за правата на човека в Страсбург за причинени неимуществени щети при ареста му на 14 април 1997 г. Тази сутрин той съобщи, че е подготвил жалба до Европейската комисия за геноцид срещу него. /БЛИЦ