Новият шеф на митниците Христо Кулишев е поискал от НАП проверки на всички митничари, чиито имоти надвишават доходите им. Това съобщи самият той на среща с журналисти днес. Списъкът, даден на шефката на НАП Мария Мургина, бил от 52-ма, за двама проверката още не била приключила.
Четирима са уволнените от Кулишев след встъпването му в длъжност на 1 юни тази година. Два случая са дадени на прокуратурата за установяване на нарушения на митничарите, съобщи Кулишев. 19 служители на митниците са преназначени на различен пост, обясни директорът на агенцията.
Очаквам оставките, които поисках на заместник-началника на Митница „Калотина” и на директора на Дирекция „Митническо разузнаване и разследване”, но те в момента са в отпуск, допълни Кулишев, цитиран от "Стандарт".  Той съобщи, че обсъждат с Министерството на финансите по-честа смяна на бандеролите на цигарите и алкохолните напитки. Точно за какъв период обаче става дума, не поясни.
433 милиона лева повече са събрали митниците от началото на годината до август, в сравнение със същия период на миналата година. Най-голям бил ръстът при твърдия алкохол, където са събрани 32 млн повече. За деветмесечието на тази година митниците са внесли в бюджета 6,2 млрд лева, отчете шефът им. /БЛИЦ