Най-напреднала е проверката на територията на Перник - "Топлофикация-Перник" е приоритет най-вече заради твърденията на хората, че там въздухът е замърсен, предаде Канал 3.

Очакваме отговорите от Министерството на околната среда и водите.

Това заяви на брифинг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова по повод проверките в 4 ТЕЦ-а в страната заради предполагаемо замърсяване на околната среда.

Цацаров разпореди на МОСВ извършване на незабавна проверка за замърсяване на ТЕЦ-ове свързани с Ковачки 

"Информацията на главния прокурор вчера бе за тези 4 ТЕЦ-а.

Доколкото застрашаването на здравето  на хората представлява най-сериозният приоритет на прокуратурата и на всички, още не знаем дали е било налице замърсяване на природната среда, тепърва ще установим", каза Румяна Арнаудова.

Почерня от жандармерия в ТЕЦ „Бобов дол“ СНИМКИ 
 
"Информацията бе обобщена в справка, която сочеше наличие на данни, че в резултат на неправилно използване на съоръжение и съвместно горене на въглища заедно с отпадъци в 4-те ТЕЦ-а, се получава застрашаващо здравето замърсяване.

"Грийнпийс": България е световен отровител № 19 със серен двуокис 

След заседание се създаде организация и в 16,30 ч. второ работно заседание с главния прокурор, вътрешния министър и министъра на околната среда, бе връчено постановление за проверка.

Таско Ерменков със сигнал: Италианците си горят боклуците у нас 

Възложи се на контролния орган - М-во на околната среда, да извърши проверка.

Получихме уверения за максимално мобилизиране на министерството. Снощи след 21 ч. на място са влезли екипи", поясни Румяна Арнаудова.