Животът е низ от събития, съчетания на воля за по-добър живот, да бъдеш добър мъж, добър родител и съпруг, добър полицай, вяра в това, че нещата могат да се случат по правилния начин.

Усилия да се случи така и да посрещаш деня с усмивка, търсейки как да осъществиш тези планове.

И изведнъж един шофьор на автобус излиза пред колата ти на магистралата, отнема ти предимството и вече плановете ти нямат никакво значение. Живейте и бъдете добри. Защото накрая остава едно име и дата.

Това написа шефът на Криминална полиция в Русе по повод трагичната смърт на началника на РУ-Ветово - главен инспектор Станислав Станчев, който загина в тежка катастрофа на автомагистрала „Хемус“.

Мъжът живееше в село Сеново, близо до меката на телефонните измами във Ветово, и от 2018 г. е началник на РУ там. Съпругата му е учителка в училището във Ветово.

В петък излязъл в отпуска за три седмици. В събота сутринта цялото семейство отишли до Каварна за един ден на плаж и вечерта трябвало да се върнат, а днес да заминат за балкана. Много обичали да ходят в Трявна, Габрово.

И... малко по-късно всички планове, надежди и мечти на семейството бяха убити. Автомобилът, в който полицаят е пътувал със семейството си, беше пометен от румънски автобус. Съпругата и синът на полицейския шеф са откарани в тежко състояние в болницата в Шумен.

Всички - цяло Ветово и Русе, сега се молят детето и жената на главен инспектор Станислав Станчев да оживеят. Полицаят е бил с безупречна репутация на професионалист и много добър човек, дори телефонните измамници от Ветово скърбят за него, въпреки че той никога не ги е покровителствал

 


Снимки: Глас бг