Незрящият човек, който бе нападнат в Морската градина във Варна в петък, е бил налаган с детска тротинетка и със собствения си помощен бастун. Това заяви пред наш репортер свидетелка на скандалния случай, заснела нападателя. 

Както вече БЛИЦ писа, семейството на незрящия Кирил Кирчев е било на разходка в Морската градина заедно със своя приятелка – също незряща. Били са съпроводени от специално обучени кучета водачи, порода лабрадор. В същото време млад мъж се е разхождал със своя син. Мъжът станал агресивен при появата на кучетата, защото синът му се страхувал, а едното куче не било на повод. И започнал екшън, за който всяка страна има диаметрално противоположна версия. 

Тази на семейство Кирчеви е, че мъжът ударил кучето, а след това започнал да блъска дъщерята на Кирил Кирчев. Той се опитал да я защити, като застанал между тях. 

„Опитвах се да се ориентирам по гласа на мъжа и да го изтласкам възможно най-далеч“, разказа Кирил. Дъщеря му Нели добави, че нападателят взел бастуна на баща й и го ударил с него, като му сцепил веждата. 

Наш репортер се свърза и с въпросния мъж, за да чуе и неговата гледна точка. На няколко пъти Станислав Милев категорично отрече да е нанасял удари на когото и да било. Нещо повече – той бил налаган, буквално пребит и бил фактическата жертва в случая. 

„Незрящият в кавички човек ме налагаше с бастуна. Аз не съм посягал“ – това е становището на Милев по случая.

„Това изобщо не е вярно. Минавах и изведнъж чух страхотен скандал и викове. Младият мъж беше агресивен към незрящия и жените с  него. Започна скандала заради това, че едно от кучетата е докоснало детето и то се изплашило. Блъска незрящия с тротинетка, взе бастуна и го удари по главата. Аз, сама жена в чужд град, в командировка за един ден… Имаше и други хора, но никой не взе отношение – че не е редно да се посяга на незрящ човек.

Отделно неговото куче беше на повод и с намордник. Освен това тези кучета са дресирани. Младият мъж нападна незрящия пред собственото си дете и съпруга. Аз не знам и на цялото общество какъв пример даваш, като удряш човек в неравностойно положение. Бях шокирана от неговото поведение срещу човек, който нищо не може да направи, защото е незрящ.“ Това разказа пред наш репортер свидетелка на случилото се, която е заснела нападателя. 


Интересното е, че за разлика от останалите замесени в този скандал, Станислав Милев, сочен за нападател, а самоопределил се като жертва, отказва да застане пред камера, отказва и записаният телефонен разговор да бъде публикуван в БЛИЦ и да стане обществено достояние. 

Наш репортер се свърза и с председателя на фондация „Очи на четири лапи“ Албена Алексиева. Именно представляваната от нея фондация е обучавала кучетата водачи. Алексиева заяви, че тези кучета по никакъв начин не са агресивни, и също така коментира конкретната ситуация в Морската градина. 

Кирил Кирев заяви пред БЛИЦ, че е в процес на освидетелстване за нанесените травми, че ще се жалва заради хулиганското поведение на Станислав Милев и се надява компетентните органи да установят обективната истина. 

Вижте всичко за скандалния случай във видеоматериалите. 

Орлин ФИЛИПОВСКИ, БЛИЦ

Орлин ФИЛИПОВСКИ, БЛИЦ