Димитър Ганчев, на 33 години и брат му Дамян Ганчев, на 39 години, са агресорите, които са пребили почти до смърт пловдивския полицай Петър Попов.

Както нападателите, така и 34-годишната им жертва живеят в пазарджишкото село Пищигово. 

Скандалът ескалирал, след като служителят на СПС в Пловдив минал по улицата, прибирайки се у дома. В заведение, чиито маси били навън, празнувала шумна компания. Поводът бил раждане на дете на Димитър Ганчев. Компанията била изключително шумна, имало викове и крясъци. 

Ужас с полицай в Пловдивско, борят се за живота му

Минаващият полицай направил забележка, но вместо разговор между него и агресорите, те му налетели на бой. Двамата братя са познавали Петър Попов, но фактът, че е  служител на реда не ги е спрял. Побоят бил толкова жесток, така го ритали в главата, че мъжът е с черепно-мозъчна травма и с опасност за живота в пазарджишката болница. Състоянието му е изключително сериозно и не позволява да бъде транспортиран в друго здравно заведение. 

След като почти убили опонента си, братята се върнали на масата и го зарязали на улицата. Не е ясно защо никой от компанията не се е намесил. Минувачи подали сигнал на 112, че на улицата в селото лежи безпомощен мъж, целият в кръв. 

Всички в Пищигово се молят полицаят да се оправи. Той има жена и деца.

Двамата братя не са осъждани, единият от тях е имал криминални прояви в миналото. 

Както БЛИЦ съобщи, братята са били арестувани за 24 часа. Днес с разпореждане на прокурор от Пазарджик в ареста за 72 часа е оставен Димитър, който е привлечен към наказателна отговорност.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ