Явно черна прокоба виси над фолкпевицата Емилия. За втори път прескача трапа като по чудо, пише "ШОУ". Зверската катастрофа, която стана навръх 24 май на магистрала „Тракия”, е втора за певицата. През 2011 г. изпълнителката на „По-силна ставам“ катастрофира на същото място, по същото време и е цяло чудо, че се отървава с леки охлузвания. Този път тя и годеникът й Жорж Башур се измъкват с леки коремно-гръдни и лицеви травми. Не такава съдба сполетя доведения син на чалга дивата - 19-годишния Феди Башур, който издъхна в неделя, издадоха от пресцентъра на УМБАЛ „Св. Анна“.
 

Много хубаво май не е на хубаво. Певицата Емилия тъкмо намери щастието в личен план, за което винаги е мечтала, кариерата й потръгна стремглаво нагоре и една минута малшанс на пътя разруши всичко. Предвид тежкия пътен инцидент Емилия и Жорж се отървават с леки наранявания. Башур е с лицева травма, но синът му Феди бе приет в много тежко състояние. 19-годишният младеж управлявал автомобила на баща си, а причината за катастрофата е навлизането с висока скорост от суха в мокра пътна настилка, което се нарича аквапланинг. Инцидентът се случва на магистрала „Тракия” навръх 24 май. Тримата пътуват от Пловдив към Стара Загора за бала на племенника на фолкдивата.

Феди Башур бе приет в болничното заведение с черепно-мозъчна травма със сериозно увреждане на мозъка. Два дни го поддържат на апаратно дишане. Още тогава лекарите бяха скептично настроени за евентуалното му възстановяване и подготвиха близките му за най-лошото. Дори прогнозираха, че ако евентуално оцелее, то ще бъде инвалид.

Само преди месец – на 26 април, Феди е навършил 19 години. Той има приятелка, която е американка и се казва Деспина. За успешното му възстановяване са дошли хирурзи от чужбина по настояване на бащата. За огромно съжаление обаче и те не успели да стабилизират младежа, който бил изпаднал в мозъчна смърт.

През 2011 г. Емилия прави още една зловеща катастрофа, пътувайки отново по магистрала „Тракия” на път за Бургас. Тогава звездата на „Пайнер” била зад волана и карала с 200 км/ч. „При катастрофата карах с доста по-висока от позволената скорост”, призна тогава Емилия, но явно уплахът е преминал бързо, след като полицаите отново изтъкват, че е превишена скоростта.

„Когато полицаите дойдоха, казаха, че при такъв удар в мантинелата тя направо влиза в самата кола и много рядко се случва да останеш без травми или без да се случи най-лошото…
 
Мога да кажа, че живея втори живот…
 
Аз катастрофирах точно на „Св. св. Константин и Елена”. Преди не вярвах много-много в такива неща, но сега наистина вярвам, че Господ и най-вече тези двама светци са ме пазили. Всички ми казаха, че трябва отсега нататък всяка година на този ден да давам курбан. Не е случайно, че са точно Елена и Константин – щяла съм да се казвам Елена, така е името на баба ми”, сподели след първия инцидент Емилия.

Друго нещо, което накарало Емилия да вярва в свръхестественото, е появата на нейната колежка Камелия на инцидента: „През 2007-а, когато ми ставаше лошо, припадах и беше пак неприятен период от живота ми, Камелия беше до мен – по стечение на обстоятелствата, че бяхме на турне. И като катастрофирах, Камелия пак се появи отнякъде. Пътуваха с Цветин за участие. Първите ми думи, когато я видях, бяха: „Ками, ти си ми като ангел-пазител”. Казах й, че на този ден повече няма да работя, ще давам курбан и искам всяка година да го празнуваме заедно”, допълва тя.

Изпълнителката на „Смелите си имат всичко” бързо забравя обещанията си. Проверка на наш репортер установи, че звездата е поемала участия на 21 май, когато честваме „Св. св. Константин и Елена”. Тази година също не е направила курбан за здраве и зловещият инцидент се случва само три дни по-късно. Може би е съвпадение, а може би и свръхсили, които ни напомнят за дадени обещания и ни помагат да се приземим, да ни напомнят, че всичко в живота е преходно, а животът на човек може да си отиде за един миг.

От фирма „Пайнер” са отменили всички участия на певицата. Повечето от тях ще бъдат покрити от нейни колежки, които й влизат в положение и стискат палци всичко да е наред.

ЧЕТЕТЕ ТАЗИ И ОЩЕ ГОРЕЩИ НОВИНИ В НАЙ-НОВИЯ БРОЙ НА ВЕСТНИК "ШОУ", КОЙТО ВЕЧЕ Е НА ПАЗАРА!


Съвпадение? Емилия 2 пъти на косъм от смъртта: Катастрофира на едно и също място преди 7 г. и сега