Отсъствието на съдебния заседател Петко Кънчев по делото с австралиеца Джок Полфрийман, който е подсъдим за убийството на 20-годишния Андрей Монов, отложи за пореден път делото срещу чужденеца.
Въпреки, че колегите на отсъстващия съдебен представител имаха информация, че той ще се завърне за днешното заседание, в съда е получена информация, че престоят му в чужбина се удължава. Все още не е ясно дали Петко Кънчев ще се завърне в България за утрешното заседание, което е насрочено по графика на това дело. Днес в съда се явиха трима свидетели и голям брой вещи лица, но те не бяха разпитани именно поради отсъствието на съдебния заседател, заради който делото бе отложено и в миналото си заседание.
На 28 декември 2007 година на площад "Света Неделя" с нож бе намушкан 20-годишният Андрей Монов, който малко по-късно издъхва. Прободен от чужденеца, според обвинението, е и Антоан Захариев, който е бил в компанията на жертвата и в момента е ищец по делото. Веднага след драмата австралиецът Джок Полфрийман  е категоричен, че е видял как група футболни хулигани са нападнали ром, а той се е притекал да помогне на нападнатия.
Милан Николов, БЛИЦ