Британският гражданин, обвинен в блудствени действия спрямо четири момченца от Сливен, остава в ареста. Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ му бе наложена на 12 август от Сливенския районен съд след продължило над 5 часа заседание, съобщиха от прокуратурата.

"Труд" информира, че още в началото на заседанието е имало две почивки. Първата е била поискана от защитата, за да се запознае  с материалите. Втората е била във връзка със заявени здравословни проблеми на обвиняемия. Очакват се повече подробности.

Д.Х. /47 г./ е задържан от сливенските криминалисти на 10 август след продължило няколко месеца разследване и документиране на престъпната му дейност под надзора на прокуратурата.

Предявените му обвинения са за блудствени действия спрямо три малолетни и едно непълнолетно момче от кв. „Надежда“ в града, като извършителят се е възползвал от зависимостта на децата спрямо него.  

Блудствата са извършени в периода от юни до 10 август тази година. Хъл е пристигнал в страната ни след изтърпяна в родината си присъда за разпространение в интернет на порнографско съдържание, свързано с деца.

В сливенския кв. „Надежда“ се установил като пастор. През 2019 г.  той влезе в ареста също по обвинения за блудствени действия, срещу 8 момчета от квартала. По-късно напусна ареста под парична гаранция. Делото все още не е приключило. Сегашното му задържане е второ поред.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук