Окръжният съд в Кюстендил излезе с решение по дело за убийството на Мариана Димитрова. 32-годишната жена е майка на 11-годишен син, а на живота й посегна Божидар Драганов-Докера, пише струма.бг.

Случката се разигра преди две години, а мъжът посегна на живота й в къщата си на ул. „Априлско въстание”, след което се предаде на полицията. Наказанието „лишаване от свобода“ за срок от 15 години при първоначален режим на изтърпяване „строг“ за подсъдимия определи петчленен състав на Окръжен съд – Кюстендил под председателството на съдия Надя Георгиева.


Съдът призна обвиняемия за виновен в умишлено убийство /по чл. 115 от НК/ на 32-годишната кюстендилка. Съдът призна обвиняемия за невинен по първоначално повдигнатото му от прокуратурата обвинение за умишлено убийство в условията на опасен рецидив.

Кървавият инцидент от май 2018 година не минал и без сериозна доза алкохол, коментираше се също и че убитата се подвизавала и като представителка на най-древната професия.

Наказанието по това дело се групира с предходно осъждане от Районен съд – Кюстендил и се определи едно общо наказание от 15 години „лишаване от свобода”, като се приспаднаха вече изтърпените 1 г. и 10 месеца „лишаване от свобода” по предходното осъждане и времето, през което обвиняемият е с мярка „задържане под стража“, до влизане на присъдата в сила.

Прокурорът от Окръжна прокуратура Владимир Мицов пледира, че Докера е извършил убийството в условията на опасен рецидив, предвид многобройните му осъждания, и поиска наказание 17 години „лишаване от свобода”.