Български момичета, които владеят по два или три езика, започват работа като проститутки в елитни германски бардаци, изпращайки само CV и свои актуални снимки. Това е най-новата и безпроблемна схема за влизане в най-древната професия, използвана от по-интелигентни жрици. При нея дамите избягват услугите на трафиканти, за да не ги малтретират или да им прибират по-голям процент от заработеното, пише "Телеграф".
Кандидатстването със CV като за стандартна работа не крие рискове, защото проституцията в Германия е легална, а нашенките плащат данъци, разказват местни жители.

Част от българките, преди да кандидатстват за работата, се свързват с местния синдикат на проститутките. Там получават полезна информация за всички рискове, които крие професията, както и полезни съвети като например как и къде да декларират доходите си по какъв начин да търсят правата си и как да се държат с клиенти. Обяснява им се при полицейска проверка какво трябва да кажат, за да не са уязвими, ако не говорят немски. "Част от момичетата идват за две седмици или за 20 дни, като на близките си казват, че са на пътешествие, след което с парите си изкарват годината. Има и такива, които са за по-дълго време, защото тези пари трудно се изкарват с друга работа", разказват запознати.

Проверка показва, че в един от най-изисканите клубове в немския град Фрайбург - Вила Делукс, намиращ се на улица "Вийзентал щрасе", две от девет момичета са българки. Това е единственият публичен дом, на чийто сайт е посочена националността на момичетата.

Любопитен факт е, че в профилите си на снимките момичетата са посочили, че са достъпни само от 29 август до 5 септември, когато са почивните дни около Съединението. 

Услугите, които предлагат българките, не се различават от тези, които предлагат останалите момичета в сата. Публичният дом предлага ВИП обслужване, което трае 90 минути, и цените започват от 350 евро, растат в зависимост от услугата, а шампанското "Моет" е включено в пакета. В т. нар. луксозно обслужване не влизат целувките с език, оралният секс без презерватив, еротичен масаж с гърди, ролеви игри. Има и тарифа за по-бедни клиенти, като някои български студенти - срещу 40 евро получават бърз 10-минутен секс, за 50 - секс плюс орална любов, а ако към тях се добави и шампанско и още 5 минути удоволствие, цените скачат на 70 евро.

Не липсват и домове, в които работят основно наши ромки. "Бях на фитнес и си тренирам със слушалки, когато виждам двама доста едри български сводници и единият казва на другия: "Таз Севда и Дебелата пак не искат да работят и пак трябва да ги бия", обясни свидетел на диалога.