"Когато говорим за бюджети, ние трябва да сме много подготвени. Хората в момента изнемогеат и бизнеса изнемогва". Това заяви в предаването "Пресечна точка" по Нова ТВ шеф Иван Манчев.

"Ние сме се нагледали на неща в сферата на въображението, което не е окей. Пирамидата на управление е една и съща. За втори път се прави така, че бюджет няма. Хората трябва да разберат, че когато си се заявил и ще управляваш, трябва да си сериозен", каза още той.

"Кучето скача според тоягата. По същия начин 2012 вкарахме закона за цигарите, както сега изведнъж се смъква капацитета на заведенията с 50%. Трябва да има сериозна превенция, за да работят тези мерки", категоричен е кулинарният експерт.

По темата за искането на Русия - НАТО да се изтегли от България и Румъния политологът Буруджиева, която също бе гост в предаването заяви, че според нея опитът да се избегне една голяма Трета световна война, се случиха много мини войни.

"Аз като човек, който се занимава със съвсем различно нещо, се интересувам, но не съм експерт. Ние трябва да запазим собствените си интереси, но трябва да имаме воля да го направим. Русия държи на това, че НАТО няма право да се разширява на изток. Лошото е, че ние сме между чука и наковалнята. Малките , които сме ние - трябва да гледаме ветровете. Великите сили винаги ще се разберат", смята Манчев.