Комисията по досиетата обяви принадлежност към Държавна сигурност на 14 души, които са участвали в ръководството на Агенцията по туризъм. От решението на комисията става ясно, че директорката на "Балкантурист" Недялка Сандалска е била агент на бившата ДС. Псевдонимът й е бил "Ели" и е вербувана през 1985 г.
Нели Сандалска, както е по-известна, е и зам.-председател на Българската асоциация на туристическите агенции.  Комисията разполага с документи от ръководилите я щатни служители. Сандалска е била секретар и зам.-председател на Комитета по туризъм в периода 21 юли 1989 г. до 30 юли 1993 г. Сандалска е сочена за една от наследниците на бизнеса на покойния Илия Павлов. Тя е една от най-дългогодишните служители на "Мултигруп", която първо бе наследена от MG, а днес се нарича "Би Ти Девелопмент сървисиз".

Общо са проверени 95 лица. В списъка на комисията по досиета е Румен Драганов, бивш зам-министър на търговията и туризма в правителството на Иван Костов, е бил аген Владимир.

Сътрудници на ДС са били и Цветан Тончев -първи зам.-председател на Комитета по туризъм от 24 април 1990 г., както и Иван Кутевски, бивш говорител на агенция "Митници" , който е бил началник на сектор в агенцията по туризъм от 14 юли 1993 г. до 27 януари 2004 г.  Кутевски е бил агент на ДС под псевдоним "Антонио". 
Председателят на туристическото ведомство в периода 19 март 1993 до 20 октомври 1994 г. Емил Лозанов е бил агент на ДС с псевдоним Юлиян.
Васил Велев, който в момента е зам.-председател на Агенцията по туризъм, е бил съдържател на явочна квартира. Псевдонимът му е бил "Младост". Зам.-председателят на БАТО до 1990 г. Иван Милков е бил съдържател на явочна квартира и секретен сътрудник. Сътрудничил е под два псевдонима - "Мимова" и "Лебедев".

Като сътрудници са обявени още Алекс Орешков, Анатолий Георгиев,  Владимир Венков, Димитър Драмов, Любомир Пармаков, Румяна Рахнева, Сергей Саръмов.  /БЛИЦ