Нямаме средства от държавния бюджет, за да инвестираме в охраната на границата. Незаконният трафик е изключително засилен. Имаме над три пъти повече опити за незаконно преминаване на границата.

Това искахме и да покажем при посещението на австрийския канцлер. Тогава самият той каза, че ще лобира Европа да отпусне средства за охраната на българската граница. Цялата австрийска делегация успя да види нашата охрана и патрулите, които я охраняват. 

Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ директорът на "Гранична полиция" главен комисар Росица Димитрова. 

"Не споделям решението на Нидерландия и Австрия за Шенген. Всички експерти са обявили категорично, че България покрива абсолютно всички критерии за Шенген. Незаконни мигарнти се хващат в цяла Европа, не само в България.

Натискът по границата е много висок. Работим добре с всички чуждестранни колеги и не може да се говори кампанийна дейност. Тук говорим за образуване на досъдебни производства, разследвания.

Много е трудно да се разбие такава организирана престъпна група за трафик на мигранти и изисква много работа, няма как това да се случи кампанийно", разкри тя.  

"Искам да благодаря на всички колеги. Нито един не е подал молба за напускане след смъртните инциденти с колегите им. Разбира се, че не прикриваме и корумпираните служители, които участват в трафика на мигранти.

Те петнят името на всички нас честните служители. Правим всичко възможно и няма да позволим на тези гнили ябълки да останат сред нас", категорична бе Росица Димитрова. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук