В завод 3 при нарушаване на инструкциите за безопасна работа загива един работник, друг е тежко обгорен. Това каза пред журналисти изпълнителният директор на завод "Арсенал" Николай Ибушев, цитиран от "Фокус".
Той поясни, че инцидентът е възникнал в помещение, където има смесител - миксер за димна смес. Миксерът се задвижва от пулт, който се намира извън помещението.

"При затворена врата в същия момент по непонятни за нас причини двамата работници се озовават вътре с работещ миксер. В този момент, случвайки се нещо в самия миксер, той се възпламенява и пламъкът обгаря двамата. Първият е смъртен случай, вторият е тежко ранен в болницата. Какво е състоянието му не мога да кажа", поясни Ибушев.

Той каза също, че инструкцията ясно и точно указва, че миксерът трябва да се включи при затворена врата без да има в помещението хора. Към момента има назначена комисия, която ще разпитва свидетели, ще разследва, ако има веществени доказателства." Едно е ясно, че има отново нарушение на инструкциите за безопасна работа, както се получава в такива случаи, имаме и инцидент", каза Ибушев.

Той поясни, че по данни на станцията, която прави замервания, няма обгазяване в района. Спокойно протича и работният процес в завода: "Няма никакви причини за безпокойство сред населението", категоричен бе Николай Ибушев. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ