Генералният директор на БНР Светослав Костов заяви, че няма представа за какъв натиск върху него има предвид Силвия Великова в изявлението си пред Съвета за електронни медии днес. 

Репортерката, която бе свалена, а след обаждане на премиера върната в ефир, обясни, че в личен разговор Костов й обяснил, че ако не я отстрани, ще загуби поста, а "децата му ще ходят гладни".   

"Не знам какво е имала предвид Силвия Великова за натиск. Много съм изненадан от едни такива твърдения. Не мога да коментирам думи на колеги. Ние сме колеги не само със Силвия Великова, а и със всички останали от БНР“, заяви Светослав Костов пред журналисти в Народното събрание, където беше изслушан в парламентарната комисия по културата и медиите заедно с шефа на БНТ Емил Кошлуков, 

„Бяхме на комисия, решавахме доста важни неща. Опитваме се да излезем от дефицита, в който е изпратено БНР по някаква причина, с незаложени средства от миналата година. Мисля, че на този етап това са по-важните неща“, заяви Костов.

Той каза още, че първо ще се запознае с решението на СЕМ да сезира прокуратурата и да глоби БНР, и тогава ще го коментира. „ Не съм имал време дори да го погледна. След което обещавам, че ще го коментирам“, заяви той по повод решението на медийния регулатор.да наложи санкции заради спирането за пет часа на 13 септември на програма "Хоризонт".

Костов коментира и искането на редакционната колегия на националното радио да подаде оставка,  „За това, което иска редколегията- казал съм го, ще седнем, в един диалог и разговор можем да изговорим нещата. Сигурен съм, че ще намерим най- доброто решение за БНР“, коментира Костов и увери, че е готов по всяко време да се среще с редколегията.