Иван Ангелов - Пилето отвърна на Светослав Илчовски, който днес в комисията по ревизия в Парламента хвърли тежки обвинения срещу министърът в оставка Петя Аврамова.

В разговора бе намесено и името на шефът на „Градус”, който по-късно в четвъртък коментира изказването на „тайния” свидетел:

„Не искам да взимам отношение по безкрайните лъжи на този наркоман и пияница. Ще се оправим с него”, каза той.

Паскалева разкри коя жена е връзката между „тайния“ свидетел срещу Борисов и Васил Божков СНИМКИ

„Оставете го тоя лъжец, Илчовски, сега на него ще се обяснявам”, добави Ангелов.

БЛИЦ припомня, че бизнесменът Илчовски твърди, че пред очите му на рожден ден на министър-председателя Иван Ангелов - Пилето (собственикът на фирма "Градус") и най-богатият българин Цоло Вутов (собственик на 50% от „Геотехмин“ ООД) му подарили кюлчета злато. "Иван Ангелов, който според Илчовски бил ковчежникът на премиера за изпиране на пари" донесъл малко кюлче.

След него Вутов пристигнал с голямо кюлче злато. "Е, Иване, толкова ли ти се откъсна от сърцето, виж какво голямо кюлче ми е донесъл Цоло", казал Борисов.  И Иван след това се реванширал на премиера с едно малко и две големи златни кюлчета, поясни Илчовски.
 
"Министерство на земеделието е контролирано от Иван Пилето. Никой не може нищо да вкара без тях. Затова храната ни е най-боклучивата в света и в същото време най-скъпата.

Не ни управляват министри, а такива като Пилето - във всички сектори, пълен контрол. България е разделена на губернии, но напоследък се оядоха и започнаха да си гредат в канчетата един на друг.

Така убиват предприемаческия дух на младите хора. Не сме имали възможност да застанем открито, защото всичко се контролира от ГЕРБ", добави той.
 
Светослав Илчовски каза още, че регионалният министър в оставка Петя Аврамова през септември 2020 г. го е изнудвала да спре да купува земи с думите:  "Спри, бе! Спри да купуваш земя, бе! Спри или ще те дам на нашите прокурори". Срещу него била образувана безрезултатна проверка.
 
Петя Аврамова твърди, че не познава Илчовски и ще го съди.
 
Борисов заяви сутринта, че не познава бизнесмена Светослав Илчовски.
 
Сега навързах всичко защо Радев прави това правителство, каза  Борисов по повод скандалните разкрития на бизнесмена Светослав Илчовски относно натиска върху българските предприемачи и как Мата Хари се оказа в спалнята му и снима пачките с пари и златните кюлчета в чекмеджето му.
 
"Не го познавам, не искам и да знам какви са му твърденията. Аз се занимавам с политика", отговори той на въпрос на журналист и веднага премина отново към политическите теми, свързани с останалите партии.
 
"Те ще извадят и още кокошаревски свидетели. Платили са на  хора да излизат да говорят. Като им видите профила всеки ще си направи извода от къде идват", добави той.
 
"Това ли им е програмата? Досега всеки, който ме е атакувал, е губил изборите", каза още Борисов.
 
Светослав Илчовски е едър земеделски производител. Името му се появява в публичното пространство през 2012 г. Тогава Илчовски подава сигнал за изнудване срещу Димитър Аврамов, който към онзи момент е депутат от ГЕРБ. Аврамов е арестуван и изключен от партията, а по-късно става депутат от ДПС