Иван Загоров, основателят на уникалното по своя характер сдружение на кукерите от района на община Павел баня загина място при тежка катастрофа с минивана си , теглещ ремарке натоварено с дърва, съобщава Монитор бг.


Инцидентът е станал около 22,30 часа в събота малко преди крайните къщи на родното му село Александрово.

При огледа на място пътните полицаи установили, че автомобилът „Фолксваген Туран“ е излетял при десен завой и се е преобърнал по таван на около десетина метра встрани от асфалта, при което 60-годишният водач е издъхнал за броени секунди.

По първоначални данни Загоров  или е задрямал или нещо е отклонило вниманието му, не било изключено причината да е в евентуално скъсан теглич на ремаркето.Възможно било внезапно на пътя да е изскочило и оставено безпризорно животно.

Няма данни за злоупотреба с алкохол.

По тъжна ирония на съдбата Иван Загоров е загинал броени минути преди началото на Световният ден в памет на жертвите от пътнотранспортни произшествия, който тази година преминава под мотото „Животът не е резервна част“.

Световният ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия се отбелязва всяка трета неделя от месец ноември с решение на Генералната асамблея на ООН от 26 октомври 2005 г.

В православните храмове у нас се отслужват заупокойни молитви за успокоение на душите на загиналите при пътни инциденти.

Стотици влюбени във фолклора отдадоха последна почит към живота и делото на Иван Загоров в социалните мрежи.