Засегнати ще са 7 души след смъртта на двама пациенти с коронавирус в пловдивската болница „Свети Георги“ заради липса на човещина, професионализъм и отношение към пациента.


Това каза директорът на лечебното заведение проф. Карен Джамбазов, след като стана ясно какви ще са наказанията след фаталното чакане на стълбите. 

Освен двамата мъже, в новото COVID отделение битката за живота губи и трети мъж, разказа неговата дъщеря, също разкарван от клиника в клиника. 

Лекар, двама санитари, шофьорът на линейката, оставила двамата пациенти на студа, както и административен ръководител са освободени. Двама души са с предупреждение за уволнение.

„Всичко друго може да приемем, основният проблем е човещината и отношение към пациентите, това е непростимо, поради тази причина, излезе комисията със заповед и 7 души ще са засегнати“, каза проф. Джамбазов. 

Той поясни, че от деня на сигналите е започнала проверка в болницата.

Това, което се е случило в детайли, е проявяване на непрофесионализъм по конкретния случай. „Свети Георги“ не отказва прием и лечение в най-тежките случаи –една от големите болници в България сме, разкриваме легла, обясни проф. Джамбазов.