Почитаме днес Гого Найденов, който бе сред най-обичаните и най-известните естрадни певци. Хилядите фенове на почетния гражданин на Бургас никога няма да забравят хитовете му. 


Песни като „Бургаски вечери“ и „Имало в Бургас, на която той е писал текста, ще останат завинаги в сърцата ни като скъп спомен за него. 

За него кметът Димитър Николов казва, че бе богат човек, защото имаше любовта на публиката.

Известният баритон е роден на 6 авг. 1949 в Бургас. 

Член е на музикалната формация "Тоника". В продължение на три години пее в училищната група "Корали", преди да започне музикалната си кариера през 1969 г. Тогава се присъединява към естрадния оркестър на Културния дом на транспорта, чийто ръководител е Стефан Диомов. Там се запознава с бъдещата си съпруга Геновева Найденова – Ева.

През 1971 година Гого и Ева, заедно с Анастасия Бинчева и Хари Шерикян, създават вокалния квартет "Тоника", като идеята е да бъдат еквивалент на популярната италианска формация "Рики е Повери". Техните песни печелят множество награди на престижни фестивали като "Златният Орфей", "Бургас и морето" и "Тракийска лира". През 1975 г. Гого завършва Висшия химикотехнологичен институт, но така и не работи по специалността си, припомня div.bg.

"Тоника" е разформирована през 1980 г., а година по-късно Гого, Ева, Иван Христов, Красимир Гюлмезов и Виолета Гюлмезова създават група "Домино".

През 1985 г. групата печели II награда на фестивала "Кехлибареният славей" в Полша, както и наградите на Полското радио и телевизия и на публиката. Година по-късно групата печели II награда и на "Златният Орфей" и се представя много добре на германския "Шлагерфестивал" в Дрезден.

През 1994 г. част от вокалистите на "Тоника", "Домино" и "Тоника СВ" се събират и създават сборната формация "Фамилия Тоника". Те изпълняват песни на трите групи, но създават и нови парчета.

През 2005 година Гого започва да изпитва здравословни проблеми, които стават причина за оттеглянето му не само от музиката, но и от публичното пространство като цяло.

Първоначалната диагноза е латерална амиотрфична склероза и дълго време е лекуван по съответстващия начин, но години по-късно става ясно, че лекарите са сгрешили и че става въпрос за лаймска болест.

След дългогодишно тежко боледуване на 10 януари 2014 г. Гого си отива от този свят на 64-годишна възраст. Заради своите музикални постижения, както и заради големия му принос за издигането на авторитета на българската култура, през 2011 година Найденов получава званието "Почетен гражданин на Бургас".

През 2014 г. в негова памет е записана песента „Вместо сбогом“ в изпълнение на група „Тоника Домини“, на която съпругата му Ева, Виолета и Красимир Гюлмезови са членове.

На 25 март 2015 г. се състоя концертът „Спомен за Гого“ на „Тоника Домини“, включващ песни от репертоара на „Тоника“, „Тоника СВ“, „Домино“ и дует „Шик“.