Ресторант в София е приготвял за клиентите месо с бели червеи.
Част от разследване на бтв показа, че в кухните на някои известни софийски заведения хигиената е на нулево ниво. Клиентите, които плащат баснословни сметки за приготвяната храна, дори и не подозирали за мизерията на кухните на ресторантите. Персоналът обаче допълнително утежнявал нещата. <br /> <br /> Пред камерата анонимната готвачка разказа за свои колеги, които хвърляли косми и плюли в храната. След това без притеснения ястията са били поднасяни на клиенти в София. <br /> <br /> Репортер под прикритие на телевизията е работил 2 седмици в баничарница, пицария, семеен и рибен ресторант, както и закусвалня в София.&nbsp; На нито едно от местата не е била поискана здравна книжка, което е задължително условие за наемане на работа. По време на разследването си екипът е станал свидетел как храна се изпуска на пода и след това отново се сервира. <br /> <br /> Мазнината от фритюрниците се сменяла веднъж месечно, докато по изискванията в наредбите това трябва да се прави всеки ден. След проверка на Българската агенция по храните едно от заведенията е било затворено, тъй като инспекторите открили огромно количество развалено месо. /БЛИЦ<br />