На 04.06.2023 г. Софийска градска прокуратура (СГП) привлече като обвиняеми А. О. и А. Б. – молдовски граждани, за умишлено убийство чл. 115, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 НК и постанови обвиняемите да бъдат задържани за срок до 72 часа.

Досъдебното производство е образувано на 03.06.2023 г. в условията на неотложност на основание чл. 212, ал. 3 от НПК и се води от СДВР под ръководството и надзора на СГП.

След запознаване със събраните в началото на разследването доказателства, наблюдаващият прокурор е преценил, че те са достатъчни за привличане на А. О. и А. Б. към наказателна отговорност. Обвинението спрямо тях е за това, че на 03.06.2023 г., около 21:20 ч., в гр. София, ж. к. „Левски Г“, в съучастие като съизвършители, умишлено умъртвили С. К. – молдовски гражданин, чрез нанасяне на три прободни рани с нож. Смъртта му настъпила вследствие на нараняванията и последвалата кръвозагубата.

Предстои СГП да внесе искане в Софийски градски съд (СГС) за вземане спрямо всеки от обвиняемите на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук