Шоколадовите печива са много популярни поради богатия си вкус и наситен аромат.

Главният готвач Кристина Марсиглизе, готвач и основател на Scientifically Sweet, сподели рецептата за нейната шоколадова торта, която е „декадентска, вкусна и супер лесна за приготвяне“.

„Това е рецептата, на която разчитате за специални поводи, вечери или дори когато са ни дошли гости в последната минута и не са предупредили, а искам да ги изненадам с нещо вкусно и оригинално. 

Лесна рецепта: Как да си направим брауни в микровълновата

Този десерт, който ще споделя с вас, има луксозна текстура, която е толкова мека и пухкава, но все пак вкусна и супер шоколадова“, споделя главният готвач.

„Тортата не изисква брашно, защото яйцата и шоколадът балансират текстурата“, каза тя.

„При липса на брашно тази торта получава структурата си от две основни съставки: яйца и шоколад. Белтъците осигуряват силата. 

Жълтъците помагат за емулгирането на шоколада с протеиновата течност, докато разбитите белтъци осигуряват по-голямата част от структурата и повдигане, за да придаде на тази торта лека и ефирна текстура“, обяснява Кристина.

Но какви продукти са необходими за това шоколадово изкушение и как да го приготвите – ще научите на jenata.blitz.bg