Ново разваляне на времето с бури може да се очаква в сряда и четвъртък, каза дежурният синоптик в Национален институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Христо Христов, цитиран от "Монитор".

В сряда се очаква преминаването на нов атмосферен фронт, от северозапад. Ще превали в Западна и Централна България. През нощна срещу четвъртък и през деня на 20 август ще превалява и в Източна България.

„Този процес ще премине бързо. От петък времето ще се оправи и в събота и неделя няма да е като изминалите почивни дни“, поясни синоптикът.

По думите му, за понеделник не се очакват опасни атмосферни явления, подобни на случилите се в почивните дни. "Времето ще се поуспокои. Ще превали в планинските райони на Западна България, но няма да е нищо сериозно.

Валежите ще са на малко места и ще са незначителни количества. Не се очакват градушки. Атмосферата се стабилизира за следващите 2 дни“, уточни Христов.

В сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) няма предупреждения за опасни атмосферни явления. Вълнението на морето в първия работен ден също се очаква да бъде спокойно.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме какви са климатичните условия в страната.