Днес преди обяд облачността ще е значителна, на места в низините и котловините с намалена видимост. Почти без валежи. След обяд облачността ще се разкъсва и намалява.


Това прогнозира дежурният синоптик на НИМХ Евгения Егова.

В повечето райони ще е почти тихо. Максималните температури ще са предимно между 5° и 10°.

Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за месеца.

Над планините облачността ще е предимно значителна, на отделни места ще е с мъгла. Още преди обяд в масивите от Югозападна България видимостта ще се подобрява, облачността ще намалява. Почти без валежи.

Вятърът ще е слаб от югозапад, по най-високите части от изток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около 0°.

Над Черноморието преди обяд облачността ще е значителна, след пладне ще намалее до предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от източната четвърт. Максимални температури на въздуха 6°-8°,близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще e около 2 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 15 мин. и залязва в 18 ч. и 6 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 51 мин. Луната залязва в 2 ч. и 53 мин. и изгрява в 12 ч. и 7 мин. Фаза: два дни след първа четвърт.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната