С цялата условност на тази дългосрочна прогноза, чиято сигурност вече излиза от рамките на този вид прогнози, засега изглежда, че около Коледа ще има един период, в който няма да вали сняг, но няма да е много студено. Това заяви в ефира на "Здравей, България" синоптикът на НИМХ Марияна Попова.

"Днес и утре времето ще е тихо и спокойно. Вероятността за мъгли е много голяма, особено трайни ще са те в Дунавската равнина. Около средата на седмицата очакваме повече динамика на вятъра", добави тя.

"Сняг ще вали през периода 8-12- декември, след това към 19-23-и декември и към самия край на годината. За интензивността на валежите толкова напред не можем да говорим. Снеговалежите в средата на седмицата ще са предимно слаби и то главно от дъжд. Възможни са заледявания и поледици. За следващите валежи ще говорим по-натам. При всички положения ще има и дъжд и сняг. Много често валежът започва от дъжд и вече със застудяването и преминаването на студен фронт се образува сняг", добави синоптичката. 

"Има вероятност в началото на другата седмица да има повече сняг по планините и по-интензивни валежи там", завърши тя. 

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната.