Днес ще е облачно и с умерен северен вятър ще нахлува студен въздух. Ще има слаби валежи, в Предбалкана и високите полета от сняг, а по поречието на Дунав и Югоизточна България – от дъжд.

Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, а максималните ще са 2°-7°, в източните райони до 10°. Атмосферното налягане ще се повишава и ще е по-високо от средното за месеца. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието ще предимно облачно, в южните райони със слаби валежи от дъжд. Ще духа умерен северен вятър.

Над планините ще е облачно. Сняг ще вали главно в западната половина на Стара планина и там ще се образува тънка снежна покривка. Ще духа слаб до умерен северен вятър, по най-високите части на масивите в Югозападна България - от югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра - около минус 5°.

В неделя ще е предимно слънчево. Ще духа слаб западен вятър. Минималните температури ще са между минус 4° и 1°, а максималните - между 5° и 10°.

В началото на новата седмица облачността, предимно средна и висока, временно ще се увеличи, но ще остане без валежи. Във вторник по-късно през деня отново ще се разкъсва и намалява. Дневните температури ще се повишат.