Днес привечер ще се оформи следващият валежен процес и утре над източната част на страната ще задържи. Такава прогноза даде синоптикът Георги Рачев в сутрешния блок на Нова тв.
 
Евентуално утре вечер ще се образува снежна покривка, която ще е около пет до десет сантиметра. В сряда и четвъртък вече ще започнат „ледените дни“.
 
„Ще е опасно, защото на някои места ще е заледено, на други ще е сухо“, предупреди Рачев.
 
„От събота до Стефанов ден (сряда), когато ще е голямото прибиране след Коледните празници ще има мъгли на много места. А в планината ще е перфектно – слънчево и доста топло, нищо, че температурите ще са отрицателни. Ще се формира снежна покривка – хубава за скиорите“, обеща още синоптикът.
 
Попитан да очакваме ли прословутият валеж на големите парцали за коледните и новогодишните празници Рачев каза: „На 30 и 31 ще има много валежи от дъжд, но за сняг е рано да се говори“.
  
„Снежна, хладна и студена Коледа ще изкараме. Сутрините ще са студени, но на обяд вече ще се затопля“, уточни той.

„В съседна Сърбия ще почивам. На едно доста планинско местенце, което е далече от голямата шумотевица. Все пак съм сигурен, че ще има голям екшън и типичната сръбска пукотевица“, отговори Рачев на въпроса къде ще посрещне новата 2018 г.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Какво ще е времето по дни и часове вече може да видите в най-новата рубрика на БЛИЦ, в която ще ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната.