След влошаването на времето в началото на тази седмица лятото ще ни зарадва в следващите дни със слънчево и топло време. Днес ще има променлива, над планинските райони по-често значителна облачност. На отделни места, главно в западната половина на страната ще има валежи от дъжд, след обяд придружени с гръмотевици, съобщава "Дарик".

От сряда обаче ни очакват дни с хубаво време, сочи средносрочната прогноза за времето, базирана на компютърни модели и представена в Дарик кафе. Утре на по-малко места е възможно да превали, а времето ще се затопли.


До края на тази седмица и в началото на следващата хубавото лятно време ще продължи и  ни очакват дни със слънчеви часове и температури, които в следобедните часове ще достигат 28-33 градуса.
 
В петък срещу събота и неделя срещу понеделник са възможни краткотрайни превалявания, главно в планинските райони на Северозападна и Западна България.
 

 Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната.