Днес над северозападната половина от страната ще бъде предимно слънчево, а над югоизточната - облачността ще е разкъсана, по-често значителна. Ще духа слаб вятър от север. Максимални температури между 27° и 32°. Това сочи прогнозата на дежурния синоптик 

Атмосферното налягане е и ще се задържи близко до средното за септември.

Над планините ще има разкъсана облачност, след обяд намаляваща до незначителна. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 20°, на 2000 метра - около 13°.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, над южното крайбрежие предимно значителна. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 26°-28°. Температурата на морската вода е около 23°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 07 ч. и 04 мин. и залязва в 19 ч. и 40 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 36 мин. Луната в София изгрява в 14 ч. и 31 мин. и залязва в 23 ч. и 35 мин. Фаза: първа четвърт.


Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме какви са климатичните условия в страната.