Иво Карамански-младши стана шампион на държавния турнир по тенис до 12 години в Русе и носител на купа “Оптима”. На финала възпитаникът на софийския клуб “15:40” за около половин час разгроми с 6:3, 6:1 Георги Костов от “Албена” (Пловдив).
“Тренирам при Атанас Георгиев. Искам да стана велик играч като Борис Бекер и другите големи звезди в тениса”, каза синът на сочения за Кръстника на мафията бивш гребец Иво Карамански, пише “24 часа”.

“Много възпитано и любезно момче. Играе отличен тенис, за него ще се говори само хубаво”, коментираха съдии и други длъжностни лица. За първи път малкият Иво стъпил на тенис корта с вуйчо си Ивайло. Грабнал ракетата едва 6-годишен. “Брат ми ходеше да спортува като любител и след неговия час записваше и детето, разказва майката на шампиона Нели Атанасова, водеща на предаването “Бъди звезда” по БНТ1.По-късно обаче учителите убедили Нели в таланта на сина й и тя го поверила в ръцете на един от най-добрите треньори Атанас Георгиев. През последните 3 г. момчето активно участва в турнири. /БЛИЦ