Няколко сигнали и жалби за нарушение на изборния процес е получила общинската избирателна комисия в Лом. Това предаде BulNews.

Част от тях са за едно и също нещо, а именно че председател на секция в града не си върши работата, а органите на реда отказват всякакво съдействие за въдворяване на ред в СИК. Първият такъв сигнал е подаден малко след 8.30 часа днес, като след това били получени още няколко подобни. 

Другият сигнал е от около час по-късно в същата изборна секция. В него е посочено, че членовете на секцията не си изпълняват задълженията, като допускат представител на партия с „червена анцунгова фланела” да влиза заедно с избирателите в стаичката за гласуване и да проверява вота на хората. 

Работна група от членове на общинската избирателна комисия в Лом е направила проверка на място и е установила, че лицето Тошко Трифонов - пълномощник на една от партиите, влязъл в спор с член на СИК Жозефина Стаменова.

По искане на председателя на СИК и със съдействието на охраната същият е изведен от помещението за гласуване. В момента на пристигане на членовете на ОИК същият е бил извън помещението за гласуване, а работата е продължила в спокойна обстановка. 

Нарушителят е предупреден за отговорността, а според ОИК-Лом не е установено нарушение на изборния кодекс.