Скандал едва не провали киноложката изложба на кучета в Димитровград, в която участват състезатели от България, Хърватия и Турция. На стадион “Раковски”, където се провеждаше дефилирането на кучетата, избухна спор между две киноложки дружества.
Наложи се намесата на Икономическа полиция в Димитровград, която беше извикана да защити правата върху породата ОНОК (Обединение за немски овчарки). Разправията стана пред погледа на кмета на Димитровград Стефан Димитров, който не сметна за необходимо да се намесва. Георги Бехов, полицай от Икономическа полиция, поиска да разпита Дитер Ойсер, председател на журито, но той категорично отказа да отговаря с аргумента, че е само жури. Полицаят бе придружен от представители на ОНОК.


След избухналия скандал те напуснаха състезателния терен и атракцията продължи според правилата.
Изложбата се организира от киноложко дружество “Тракия” – Димитровград с председател Николай Апостолов. Пред БЛИЦ той беше категоричен: ОНОК се опитаха да провалят изложението, като се базират на няколко пропуски в българското законодателство, но не се получи. Доколкото разбрах те са подали жалба и в прокуратурата, но ние продължавамe. /Тодорка Николова, БЛИЦ