Вие може да сте забравили датата 9 декември 2015 г., но Христо Иванов със сигурност я помни. Мнозина вече дори не помнят името му, но важното е, че той помни ДАТАТА. Същата дата, на която Народното събрание бламира предложената от него съдебна реформа.
През следващите 11 месеца Христо Иванов напусна позорно политическата сцена и потъна в блатото на забравата, но остана жив единствено в медиите на приятеля му Иво Прокопиев и сайтчето на бившата говорителка на Костов - Стоянка Георгиева, която днес щедро рекламира Татяна Дончева.

И през жалкото си съществуване като министър на правосъдието и след това в битността си на протестър, Христо Иванов правеше едно и също - плетеше интриги срещу Сотир Цацаров.

В негово присъствие се покланяше като клоун, а после сипеше гневни тиради срещу него в електронните страници на другарчетата си.

Едва ли има и един човек извън кликата му, който да посочи и едно положително действие от Иванов през двете му години министерстване. Обществото искаше от него ефективни промени, които да доведат до бързо и качествено правораздаване, а той повтаряше като папагал, че ВСС трябва да бъде разделен на прокурорска и съдийска колегия, а мандатът на главния прокурор намален - все едно, че това е елексирът на съдебната власт.

Сега, усетил момента за реванш, Христо Иванов се впусна в поредната мръсотия срещу Цацаров и то само часове след обвиненията в безстопанственост срещу политици от БСП и ГЕРБ и арестите на високопоставени държавни служители.

Явно на Христо Иванов, Прокопиев, Цветан Василев и Панов не им харесват усилията на прокуратурата за прочистване на корупцията по високите етажи на властта. Те си търсят нов, по-удобен главен прокурор и мечтаят да се казва Христо Иванов. Само с подобна кукла ще останат недосегаеми за правораздаването.

Прахосмукачката, обаче е включена и ще погълне цялата интригантска измет, която се опитва да задуши България.

Ивайло КРАЧУНОВ