Скандалният кмет на Плевен Георг Спартански и подкрепящите го маргинали от соросоидната коалиция „Демократична България“ са манипулирали изборите в Плевен научихме от три независими източници.
Изплашен, че губи от ГЕРБ и БСП, Спартански е прибягнал до измама с помощта на своите хора в местната избирателна комисия.


Чрез трик в разрез с изборните правила, близките до проваления градоначалник са опитали да дадат на коалиция „Демократична България“ същия номер на бюлетината като на инициативния комитет, който издигна Спартански.

Причина за схемата е фактът, че Георг Спартански се ползва с благоволението на местните роми. Припомняме, че през май тази година той лично предложи на Общинския съвет в града да гласува специални привилегии за циганите. Сега той и подкрепилата го „Демократична България“ разчитат на етническия вот. И за да не ги объркат, искат да направят манипулацията, така че номерът в бюлетините да е един и същ.

Подкрепата на ромите за Спартански е осигурена по две линии:

1. Синът на цар Киро Ангел Рашков разкри, че през 1999г. кметът Зеленогорски и председателят на Общинския съвет Спартански в тандем са уговорили ромските босове за техните гласове, което е и осигурило победата им на балотаж.

2. Политическата сила, стояща зад кандидатурата на Спартански, „Демократична България“ е в горещи връзки с Българския хелзинкски комитет (БХК). А БХК е донор на милиони за циганските фондации. Неслучайно видни фактори, свързани със Спартански и Демократична България, публично подкрепиха убиеца Джок Полфрийман.

Според местни политици, Спартански е в шок от очертаващата се тежка изборна загуба. „Нищо не се случва. Бизнесът реве, феновете на футбола също. Няма европроекти, най-големите квартали „Сторгозия“ и „Дружба“ са в отчаяно състояние, пътищата и инфраструктурата са под всякаква критика“, категорични са жителите на развития някога град.

Нещо повече – докато София се чуди как да си върне къпалнята „Мария Луиза“, в Плевен продават за жълти стотинки градския басейн, за да присвоят после парите през обществени поръчки по добре позната в града схема.

Гражданите на Плевен са длъжни да знаят кой източва тяхната община, каква е ролята на един зам.-кмет и други интереси казуси. В тази връзка сме подготвили серия от материали за разходването на местния бюджет, за чистотата на Плевен, управлението на общинските фирми.

Ще огласим поръчките и лицата, свързани със санирането, начина на изпълнение, сметището и други дейности. Защото данъкоплатците в Плевен заслужават истината.