Въпреки краткото затишие, нередностите в градския транспорт на Пловдив, отново са тема с повишено внимание. Има редица материали на всякакви грозни и нелицеприятни случки – от пушене в превозните средства до унижаване на пътници. Вниманието бе привлечено от разказа на жена, свидетелка на неправомерно действие от страна на служител от градския транспорт, пише TrafficNews.

В сряда вечерта, около 18 часа, Стела се качила в автобус N66 в посока квартал „Христо Смирненски”. Близо до Търговската гимназия, в превозното средство влезли група ученици – всички с карти за пътуване. Едно от момчетата обаче отключило гнева на кондуктора.

„Детето имаше в себе си 4 карти – 3 стари и една актуална. Без да види, момчето подаде изтекла. Усети се и поправи грешката си. Тогава кондукторът го попита колко карти има и хлапето му ги показа. Служителят ги взе и върна само актуалната. Останалите три отказа да върне. Тогава започна спор между него и детето, което си искаше обратно документите. Служителят му повиши тон и тогава се намесихме ние – останалите пътници”, разказва Стела.

Спорът прерастнал в скандал. Служителят на автобус N 66 всячески отказвал да върне картите с мотива, че „така му било наредено от шефовете”.

„Това е 13-14 годишно дете. Картите съдържат снимка и три имена. Вписано е и училището. Това си е документ и с него може да се злоупотреби”, разказва още пловдивчанката.

Тези думи тя казала и на кондуктора, който нагло я попитал: „Ти коя си, ма? На интересна ли се правиш?”. Това разгневило и останалата част от пътниците. Всички започнали да защитават детето и жената. Шофьорът също се намесил, но заел страната на колегата си.

„Обиди всички, вика да млъкнем и заяви, че картите няма да бъдат върнати. Слизайки от рейса в Смирненски, две жени ми разказаха, че преди два дни същият водач не спрял на спирката след прелеза на „Пещерско шосе”, а чак на светофара. Тогава светело червено и за да не губи време там отворил вратите. Недопустимо. Утре може да е друго дете. Не се знае тези хора какво могат да направят, говорим за дете”, споделя още Стела.

Жената е успяла да снима регистрационния номер на превозното средство. Пловдивчанката се надява, компетентните органи и мениджърите на фирмата – превозвач, да се самосезират и въпросните служители да понесат санкция. Картите пък да бъдат върнати, макари и невалидни, на собственикът им.