Пътници от автобуса на "Юнион-Ивкони", който вчера се обърна на 297 километър на магистрала "Тракия" излязоха с грозна версия за станалото. Според тях водачът е заспал. Причината за твърденията им е, че шофьорът, който в момента се намира в ареста, е имал и курс от морето към столицата сутринта и веднага след това е трябвало да кара на обратно, предава Нова телевизия.

"Нямаше втори водач. Сутринта този човек е тръгнал от Слънчев бряг до София, а се връща обратно по този маршрут в 16:00 часа. Той просто заспа", заяви пътничка от автобуса. Други свидетели пък твърдят, че наистина е имало такъв курс, но той е бил от Поморие.

"Това не е първата катастрофа на "Юнион-Ивкони". Ние ще си търсим правата. Една рускиня пускаше музика на водача, за да го държи буден. Той беше като дрогиран, с разкопчана до пъпа риза", заяви пътник от автобуса.

Лекар от болницата в Ямбол пък заяви, че пристигналите пострадали са миришели на гориво и е имало възможност да се запалят в автобуса. "Пациентът беше абсолютно адекватен, без анамнеза за каквито и да е заболявания. Проби за алкохол и наркотици някой трябва да ни нареди да направим. Не беше поискана такава, защото вярно е тестван с дрегер", каза доктор Вълчев.

От фирмата обаче твърдят, че причината за инцидента е, че лек автомобил е прерязал пътя на автобуса.

13 души от пострадалите са минали през болнично заведение, като двама са оставени в ортопедия и са без опасност за живота. Водачът към момента се намира в ареста. Сред пострадалите има чужденци - германец и две рускини.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!