При обход на патрулите е спрян за проверка в централна градска част за Перник, а извършената проба е отчела 1,66 промила.

Така коментира случая със хванатия вчера шефа на пътното управление в Перник - Петър Басмаджиев, за който БЛИЦ вчера съобщи, Слави Лазов - началник на сектор "Пътна полиция" на полицията в града. 

По неофициална информация на Нова тв Басмаджиев днес ще бъде освободен от поста си.

"Той е признал пробата на техническото средство, след което е отведен в болница, но в присъствие на доктор е отказал кръвна проба. Признава си, няма конфликти и с полицията. Сам е бил в автомобила", добави Лазов, като уточни, че Басмаджиев е спрян около 3 часа сутринта.

"Разпознат е от полицаите, въпреки че е началник от скоро, но това не е имало значение за полицаите. Това е вече престъпление по наказателния кодекс. Започнато е досъдебно производство, прокуратурата и съдът ще се произнесат", заяви началникът на сектор "Пътна полиция" в Перник. 

"Дал е обяснение. Казал е, че е в района, където живее при прибиране. Не мога да коментирам, това са лични неща. Процедурата е спазена, а законът ясен", категоричен бе той.

Лазов заяви, че Басмаджиев е заявил, че е изпил 3 големи ракии, преди да се качи на возилото.

БЛИЦ припомня, че в четвъртък стана известно, че евродепутатът Ангел Джамбазки, който е и заместник на Красимир Каракачанов във ВМРО, също е заловен да шофира с алкохол в кръвта - 1,56 промила. Случаят е от 7 декември.

Джамбазки настоял за кръвна проба, която показвала стойност 1,08 промила, което е с 12 стотни под прага за наказателна отговорност. Той беше засечен от патрул на КАТ Самоков.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!