Пловдивският районен съд наложи административно наказание глоба от 500 лева на скандалния айдъл Иван Ангелов. 24-годишният певец бе признат за виновен в присвояване на мобилен телефон “Самсунг U 600” заедно със слушалки на стойност 201 лева.
До приключването на съдебното следствие Ангелов е възстановил щетите.
Инцидентът е станал на 17 април миналата година. Ангелов и негов познат били в кафене „Плейграунд” в Пловдив. Там били и две ученички от Френската езикова гимназия Тея Д. и Таня Н., които се запознали с Иван, когото били виждали по телевизията покрай участието му в „Мюзик айдъл“. Иван поискал мобилния телефон на едно от момичетата, като обяснил, че искал да изглежда „по-авторитетно” в тв предаване на известен водещ. Момичето се съгласило и те разменили телефоните си. Апаратът на Иван бил по-евтин. След като Ангелов не върнал телефона на тийнейджърката, тя подала сигнал в полицията.
Делото бе разгледано по процедурата на съкратеното съдебно следствие, с предварително изслушване без разпит на свидетелите и вещите лица пред съда. Подсъдимият призна фактическите обстоятелства по повдигнатото му обвинение. Затова му е определено наказание под предвидения минимален размер. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Апелативния съд.
Димана Тодорова, БЛИЦ